[rev_slider alias="slider2"]

Peuterschool

Sinds mei 2018 zijn wij gestart met de Peuterschool de Aanwas, gevestigd in PCB de Aanwas in Zuidland en sinds november 2020 met de Peuterschool de Markenburg, gevestigd in OBS de Markenburg in Geervliet. Wij bieden peuterschool bij de Aanwas op de maandag-, dinsdag-, donderdag-, vrijdagochtend van 08.30 tot 11.45 met een groep van maximaal 12 peuters. Op de Markenburg zijn wij op maandag- en vrijdagochtend geopend van 08.30 tot 11.45.

Op onze peutergroep zijn alle kinderen tussen de 2 en 4 jaar van harte welkom. Voor sommige kinderen is de peuterspeelzaal een eerste stapje op eigen benen, voor anderen is het een aanvulling op het kinderdagverblijf. Als kinderen groter worden, groeit ook de wereld om hen heen. Ze hebben de behoefte hun omgeving uit te breiden. De peuterschool is dan een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend. Net als thuis zetten ze er belangrijke stappen in hun ontwikkeling. Ze leren leeftijdgenootjes kennen en andere volwassenen. Ze kunnen experimenteren met materialen zoals verf, papier, potloden, lijm en klei, maar ook met zand, expressie, beweging en taal. Ze zingen liedjes, worden voorgelezen en doen spelletjes. Spelenderwijs ontdekken ze hun mogelijkheden en zichzelf. De peuterschool biedt uw kind een goede voorbereiding op de basisschool.

De peuterschool zal nauw samenwerken met de leerkrachten van PCB de Aanwas en OBS de Markenburg en volgen als leidraad de methode van Uk en Puk.

Bij de peuterschool komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit is mogelijk, omdat onze peuterschool geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). De locatie heeft een eigen registratienummer. Deze dient doorgegeven te worden aan de belastingdienst bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag.

U heeft recht op Kinderopvangtoeslag wanneer:

  • u werkt of studeert
  • ​u een traject volgt om werk te vinden.
  • u een verplichte inburgeringscursus volgt bij een gecertificeerde instelling. Dit geldt ook voor uw toeslagpartner.

​Voldoet u niet aan bovenstaande eisen, dan komt u niet in aanmerking voor kinderopvang toeslag.