[rev_slider alias="slider2"]
Menu

De Harlekijn

Kinderen vanaf 6 weken tot 2 jaar zijn welkom op locatie de Harlekijn. Na deze leeftijd stromen de kinderen door naar de groep Kleine Vossen.

Op de Harlekijn zijn alle voorzieningen aanwezig die nodig zijn; een slaapkamer, commode, peutertoilet, buitenspeelgelegenheid, kortom alles wat nodig is om de kinderen zo goed mogelijk op te vangen.

De Harlekijn bestaat uit 1 groep waarbij zowel baby’s en dreumesen  opgevangen worden, dit wordt een horizontale groep genoemd.

De groepsgrootte bestaat uit maximaal 16 kinderen, waarvoor dan altijd voldoende leidsters aanwezig zijn. Wij werken ook met het vier-ogenbeleid waardoor kinderen nooit geïsoleerd worden met één groepskracht.

Een dag Harlekijn verloopt net als thuis volgens een bepaald schema, uiteraard proberen wij zoveel mogelijk de voeding en slaapritme van thuis na te bootsen.

Het dagritme ziet er als volgt uit (dit is gebaseerd op de peuter leeftijd);

Vanaf 7.00 zijn de kinderen van harte welkom. Het brengcontact vindt over het algemeen plaats tot 9:00. In de tussentijd is er voor ouders gelegenheid om eventuele bijzonderheden over hun kinderen mee te delen en om met uw kind een vrij spel activiteit te doen.

Rond 9.30 gaan we gezamenlijk opruimen, brengen we een bezoek aan het toilet en gaan we onze handen wassen. Met alle kinderen en leidsters gaan we aan tafel waarbij er liedjes worden gezongen, boekjes gelezen of gewoon een gezellig praatje met de kinderen. Op dat moment wordt er aan de kinderen ook fruit aangeboden en wat te drinken.

Na het fruit en drinken wordt er een activiteit aangeboden zoals bijvoorbeeld een knutselwerkje, buiten spelen of een thema activiteit. De knutselwerkjes voor de papa’s, mama’s , opa ’s en oma’s, etc. blijven altijd populair.

Tegen 11:30/ 11:45 word de lunch aangeboden. Deze bestaat uit bruin brood, hartig en zoet beleg en drinken we melk. Na de lunch gaan sommige kinderen alweer naar huis, anderen gaan slapen en/of doen mee aan de middag activiteiten.

Vanaf 16.30 worden veelal de meeste kinderen weer opgehaald.

Ons kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag vanaf 7.00 tot 18.00.

Adresgegevens:                                                                                                       

KDV de Harlekijn

Rietgorslaan 2

3181 SN Rozenburg

06-10053539

Inspectierapport GGD; KDV de Harlekijn

Formulieren en pedagogisch werkplan:                                           

Pedagogisch werkplan KDV de Harlekijn

Formulieren inschrijving KDV