De Markenburg

Markenburg 5 2016

Algemene gegevens:  

BSO de Markenburg is gevestigd in basisschool de Markenburg aan de Markenburglaan in Geervliet. Bij BSO de Markenburg bieden wij naschoolse opvang aan op maandag, dinsdag en donderdag. De voorschoolse opvang van maandag tot en met vrijdag wordt verzorgd op BSO de Tweespan in Heenvliet. Op vrijdag worden de kinderen naschools opgevangen ook op BSO de Tweespan in Heenvliet. Op dit moment wordt er tot nader bericht geen opvang aangeboden op de woensdag. De kinderen worden ’s ochtends door een leidster van de locatie naar school gebracht en ’s middags ook weer opgehaald.

Markenburg 2 2016

BSO de Markenburg  kunnen momenteel 20 kinderen per dag opvangen worden, verdeeld over één ruimte. Het BSO-lokaal is gevestigd in een lokaal van basisschool de Markenburg met uitzicht op het speelplein. In het BSO-lokaal zijn verschillende hoeken opgesteld waar kinderen kunnen spelen of zich even rustig terug kunnen trekken met een boekje op de banken. We hebben een uitgebreide poppenhoek, bouwhoek maar ook knutselkasten waar de kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ook sparen we recyclemateriaal waar de kinderen fantastische “Kunst” mee kunnen maken. Verder is er veel los speelgoed, denk hierbij aan een duplo trein waar de kinderen mee op de grond kunnen spelen of  auto’s in alle soorten en maten, waar gezamenlijk met  de Kapla (houten blokjes) een gehele autoweg met viaduct aangelegen kan worden. Ook is er een uitgebreide kast met  spelletjes voor zowel de onderbouw en bovenbouw kinderen.

Markenburg 4 2016

Van de basisschool gebruiken wij het grote plein  aan de voorzijde van het gebouw waar ook de hoofdingang geplaatst is.  Wie regelmatig met zijn auto of fiets door de Markenburglaan rijdt zal ons dan ook regelmatig buiten zien spelen. Op de skelter met aanhanger, driewieler of met een voet- of  basketbal en bij heel erg warm weer ook met water.  De leidsters verzorgen af en toe een uitstapje ter afsluiting van het schoolseizoen of met een studiedag naar de “Stapstenen” in het Bernissegebied ter hoogte van Heenvliet.  De leidsters van BSO de Markenburg zullen u daar altijd van in kennis stellen zodat u altijd weet waar uw kind zich bevind. We vullen dan de bolderkar met schepnetten, vergrootglazen en emmers en voor alle kinderen iets te eten  en te drinken. Op deze manier verkennen wij met de kinderen de natuur rond de BSO.

Markenburg 6 2016

Wanneer het  slecht weer is bij de BSO, kunnen wij altijd gebruik maken van het kleutergymlokaal wat ook in het basisschoolgebouw aanwezig is.

Indien uw interesse gewekt is, kunt u gerust eens een kijkje nemen op onze BSO.

Markenburg 3 2016

Adresgegevens:

BSO de Markenburg

Markenburglaan 1

3211 AV Geervliet

06-22455416

Inspectierapport GGD; BSO de Markenburg

 

Formulieren en pedagogisch werkplan:

Pedagogisch werkplan BSO Markenburg

Formulieren inschrijving BSO

Formulier zelfstandigheid en vervoer