De Kern

Algemene gegevens:

Brede school 5     

Sinds enkele jaren vestigt een locatie buitenschoolse opvang in de Kern (de brede school in Zuidland). In de Kern hebben wij een mooie overzichtelijke ruimte tot onze beschikking. Het BSO-lokaal is te bereiken via de hoofdingang. Via de trap kunt u naar de eerste verdieping en dan zit achteraan ons lokaal (voorbij het onderwijslandschap).

Brede school 4

Het lokaal is verdeeld in verschillende hoeken; poppenhoek, bouwhoek, knutseltafels. We beschikken over veel los speelmateriaal waarmee kinderen kunnen spelen. Denk hierbij aan barbies, spelletjes, Kapla, Lego, etc. In het midden van het lokaal staat een afgesloten toiletunit waardoor het lokaal deels opgesplitst wordt in twee ruimtes. Dit maakt het lokaal wat speelser.

Brede school 3
Brede school 2

Buiten het lokaal in de Kern, maken we ook gebruik van het onderwijslandschap waar we activiteiten ondernemen, de keuken beneden en de buitenruimte. In de keuken maken de kinderen onder begeleiding van de leidtsers de lekkerste hapjes. Als ouder kunt u vaak ook even proeven.

Brede school 7
(onderwijslandschap)

De buitenruimte bestaat uit het speelplein en een voetbalveld wat naast de Kern is gelegen. Kinderen spelen bij ons nooit zonder toezicht!

Tijdens de BSO worden er diverse activiteiten georganiseerd, gericht op seizoenen, bijzondere gebeurtenissen of nieuw bedachte thema’s. Regelmatig worden deze activiteiten samen ondernomen met de kinderen van BSO de Aanwas. Hierbij komt het voor dat de kinderen van BSO de Aanwas naar de Kern komen, maar het kan ook wel voorkomen dat de kinderen van de Kern naar de Aanwas gaan. Alle ouders worden hier altijd van op de hoogte gebracht.

Brede school 8
(keuken annex restaurant waar onze kookworkshops plaatsvinden)

Adresgegevens:

BSO de Kern

Zoetemanring 55a

3214 GA Zuidland

06-10125164

Inspectierapport GGD; BSO de Kern

 

Formulieren en pedagogisch werkplan:

Pedagogisch werkplan BSO Kern

Formulieren inschrijving BSO

Formulier zelfstandigheid en vervoer